Ev, ofis, işyeri, bina ve sitelere CCTV, AHD, IP veya Anolog kamera güvenlik sistemleri deneyimli proje ekibimiz tarafından sizlerinde fikir ve istekleri doğrultusunda tespit edilen risk analizine göre sorunsuz ve en verimli şekilde montajı yapılmaktadır.
CCTV Kamera Nedir?
CCTV, “Close Circuit Television” Türkçe karşılığı “Kapalı Devre Televizyon” kavramından türetilmiştir. Kurulumu gerçekleştirilen kameralar aracılığıyla alınan görüntünün belirli bir konuma iletildiği sisteme denir. CCTV, bir merkezden belli bir alandaki görüntüyü izleme sistemi olarak tanımlanabilir.
CCTV sistemi, kablo aracılığıyla kameranın televizyona ya da monitöre bağlanması ile oluşur. Gelişmiş bir CCTV sisteminde kamera ve monitörün yanı sıra lens, switch ve kayıt cihazı (DVR, NVR vb.) gibi parçalar da bulunabilir. Kameraya harici olarak eklenebilecek bir mikrofon veya kameraların üzerinde bulunan dahili mikrofonlar aracılığıyla ses kaydı da yapmak mümkün olabilmektedir.
CCTV Monitörler; Kamera üzerine düşen görüntünün ,video sinyaline çevrildikten sonra bir ekranda oluşturulmasını sağlayan cihazdır. CCTV Monitörler televizyonlara benzer, fakat aralarındaki farkı tuner katının olmamasıdır.
CCTV Kullanım Alanları
Trafik izleme ve yönetme,
İşyeri, fabrika ve işletmelerde ürün kalitesi kontrolü,
Toplu taşıma araçlarında servis kalitesini arttırma,
Kaza ve tedbirsiz davranışların önlenmesi,
Kötü niyetli kişilerin tespiti,
Kanalizasyon Görüntüleme,
Gece/Karanlıkta insan gözünün görmediği yerlerde Infrared aydınlatma sayesinde görüntüleme sağlamak,
Tiyatro, konferans salonu vb. alanlarda farklı yerlerden gösterim,
Günümüzde CCTV çözümleri, gelişen teknolojiye paralel olarak kullanıcı ihtiyacına göre çeşitlendirilebilmektedir. CCTV sistemler, kullanım amacı ve yerine bağlı olarak işletmelerin ihtiyacına uygun farklı çözümler sunabilmektedir.
AHD Kamera (Analog HD Kamera) Nedir?
2014 yılı sonlarında duyurulan AHD teknolojisi, analog CCTV altyapısını kullanarak 720p ve 1080p çözünürlükte görüntü elde etmeye yarayan gelişmiş bir güvenlik sistemleri teknolojisidir. AHD kameralar, koaksiyel kablo üzerinden aktarılan analog video sinyalinin, AHD-DVR dijital kayıt cihazı tarafından işlenmesi esasına göre çalışır. AHD kamera teknolojisi analog güvenlik sistemleri ile aynı altyapıyı kullandığı için HD kalitesinde yüksek çözünürlükte görüntü vermesi ve ekonomik bir sistem olmasından ötürü müşterilerin ilk tercihleri arasında yer almaktadır.
Kurulu olan hazır kamera sisteminin AHD teknolojisine geçiş yapılması oldukça düşük maliyetlerle gerçekleştirilmektedir. Mevcut CCTV analog kamera sisteminizin kablolamasını değiştirmeden mevcut kameralarınızı AHD kameralarla, mevcut DVR kayıt cihazının da AHD-DVR kayıt cihazı ile değiştirmesi yeterlidir.
AHD Kamera Temel Özellikleri
720p ve 1080p çözünürlükte HD görüntü kalitesi,
Görüntü kalitesinde kayıplar olmadan uzun mesafelere görüntü aktarımı imkanı,
Görüntüde gecikme olmadan nitelikli video iletimi
AHD DVR Kayıt Cihazları üç ana modda, yani standart analog D1 / 960H güvenlik kameraları, AHD kamera ve IP kameralar olmak üzere 3 tür video kamera ile çalışabilir. Bu sayede mevcutta bulunan standart analog video kameraları veya ip kameraları AHD video kaydediciye bağlamaya olanak tanır.
Ip Kamera Nedir? Özellikleri Nelerdir?
IP Kamera, ağ (network) yardımı ile üzerinde bulunan sensörler sayesinde görüntüyü yakalayıp bu görüntüleri dijital veriye çevirdikten sonra yetkilendirilmiş kullanıcılara aktaran görüntüleme sistemidir. Kısaca görüntüyü anlık olarak kullanıcıya aktaran sistemdir. IP kamera çalışma prensibi öncelikle ip kameranın lens ve sensörlerinde oluşan görüntü elektrik sinyaline çevrilir. Bu elektrik sinyali, ip kameranın içinde dahili olarak bulunan işlemciye iletilir. İşlemci analog olan bu elektrik sinyalini dijital sinyale dönüştürür.
Ip Kamera Özellikleri;
Çalışması için kart, kayıt cihazı vb. çeşitli aparatlara gerek duymayan ileri kamera teknolojisidir.
İnternet ve network üzerinden erişim sağlanabilir.
IP kameralar, kullanım türlerine göre kablolu ip kamera ve kablosuz ip kamera olarak ayrılmaktadır.
IP kameralar üzerinden gelen görüntü ve ses anlık olarak masaüstü / dizüstü bilgisayar, tablet ve mobil cihazlardan izlenebilmektedir.
IP kameralar, programlanabilir bir yapıya sahip olduklarından görüntü depolama, hareket algılama, alarm yönetimi (hırsız, yangın vb.) gibi fonksiyonlara sahiptir.
IP Kamera ile Analog Kamera arasındaki fark nedir?
IP kameraların analog kameralardan farkı en başta görüntüyü işleme biçimidir. IP kameralar yakaladıkları görüntüyü sayısal veriye çevirdikten sonra çeşitli yöntemlerle erişim sağlanabilirken, analog kameralar yakaladıkları görüntüyü DVR adı verilen kayıt cihazlara aktarır.
Ayrıntılı bilgi için Kamera Sistemleri bilgi bankası sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.