Güvenlik kamera sistemlerindeki önemli ekipmanlardan biri olan kayıt cihazlarının birçok çeşidi bulunuyor. tüm kayıt cihazları basit bir anlatımla,görüntüleri kayıt altına alırlar. görüntü kaydı, ses kaydı, uzaktan izleme ,yedek alma ve kayıtları tekrar oynatma gibi özelliklere sahiptir.
Network Video Kayıt Cihazı (Network Video Recorder – NVR)
Dijital formattaki bir video sinyalini sabit disk sürücüsüne yani depolama birimi (HDD) kaydetmek için kullanılır. Genellikle IP kameralardan bir ethernet ağı yoluyla Cat kabloları ile görüntüleri alır. En çok fiziksel güvenlik uygulamaları için kullanılır. NVR ve IP kameraların kombinasyonundan oluşan bir kamera sistemidir buna rağmen DVR ve analog kameralar ile kıyaslandığında ileriye yönelik çözümler ve üstün video netliği sunar. Bazı IP kameralar netlik olarak 5 megapikselden fazlasını sunar. Mesafeler bir sorun değildir ve IP kameralar bir ağ üzerinden erişilebilir olduğu sürece istenilen her yere yerleştirilebilir.
Dijital Video Kayıt Cihazı (Digital Video Recorder – DVR)
Dijital formattaki bir video sinyalini sabit disk depolama birimi ( HDD) sürücüsüne kaydetmek için kullanılır. DVR‘lar genellikle analog kameralardan, koaksiyel, kablolar yoluyla görüntüleri alır. Bu kombinasyon daha uygun maliyetli ve kurulumu daha kolaydır. Yine de bu çözüm, genellikle D1(720×480) görüntü kalitesi ile sınırlıdır. Uzaklık konusunda ise, analog kameralar ile kayıt cihazı arasındaki mesafe 300 metreden az olduğunda, video kalitesinde herhangi bir bozulma olmayacaktır.ANALOG kamera sıstemlerinde çözünürlük bilgileri şu şekıldır 420 TVL, 480 TVL, 540 TVL, 600 TVL, 700 TVL, 1000 TVL
Hibrit Video Kayıt Cihazı (Hybrit Video Recorder- HVR)
Dijital formattaki bir video sinyalerini sabit disk depolama birimi (HDD) sürücüsüne kaydetmek için kullanılır. HVR‘lar IP ve analog kameraların ikisini de barındırır. IP kameralardan, bir ethernet ağı üzerinden Cat yolu ile görüntüleri alır. Bunun yanı sıra analog kameralardan da koaksiyel kablolar yoluyla görüntüleri alır. Çoğunlukla fiziksel güvenlik uygulamaları için kullanılır. Bu seçenek, var olan analog kameraların yeniden kullanılarak sistemlerin birleştirilmesi ve gelecekte IP güvenlik kamera sisteminin geliştirilmesi için iyi bir seçimdir.
Ayrıca Bakınız -> Güvenlik Sistemleri